Osobná motivácia je základ úspechu

Tak veľmi by ste chceli zaradiť šport do svojho pravidelného programu, dobre rozumiete tomu, aké to je dôležité, ale nedarí sa Vám venovať sa pohybu toľko ako by vaše telo potrebovalo. Poznáte to? Ako si s tým poradiť?

Pilates_online_kurz.jpg

1. Zamyslite sa, prečo je pre Vás pohyb dôležitý? Je Vašim cieľom dobrá postava, telesná zdatnosť, zdravie, psychická pohoda alebo relax a upokojenie? Väčšina z nás asi odpovie na všetky tieto body kladne. 

2. Vyberte si aktivitu, ktorá Vás vystihuje dynamikou, náročnosťou aj časom, ktorý si na ňu treba vyhradiť. 

3. Zaraďte cvičenie pevne do svojho rozvrhu, pravidelnosť je dôležitá pre budovanie kondície, ale aj vnútorného nastavenia. Niekomu pomáha zaradiť sa do skupinového cvičenia, no ak nám okolnosti nedovoľujú ísť do  fitka, či štúdia, využime možnosti video lekcií, alebo dokonca online kurzov, ktoré mávajú tiež presne stanovený rozvrh. 

4. Netrápte sa, ak niekedy cvičenie z Vášho programu vypadne a skúste v ten deň zaradiť do svojho dňa inú prospešnú aktivitu - prechádzku, krátky strečing ale pokojne aj relax, ak si to Vaše telo žiada. 

5. Keď sa dá, zapojte do cvičenia aj svojich blízkych, podpora z domáceho prostredia Vám pomôže prekonať krízu vlastnej motivácie.

6. Nebojte sa pochváliť výsledkami. Vaši blízki si zmenu všimnú sami, lebo okrem pevnejšieho tela, sa Vám pravidelným pohybom zlepší aj Vaša nálada a svojim príbehom sa môžete stať motiváciou pre niekoho ďalšieho.  

7. Každému vyhovuje v pohybe niečo iné, niekedy treba dlhšie hľadať to, čo prinesie úžitok presne Vášmu telu, ale ak to nájdete, buďte k sebe láskaví a venujte sa tomu, čo Vám prospieva.

publikované: 20. 10. 2020

Naše webové stránky používajú cookies a uchovávajú Vašu IP adresu. Viac informácií nájdete tu.