Čo sa stane s Vašim telom, ak budete pravidelne cvičiť Pilates?

Cvičenie Pilatesu je vhodné nielen ako prostriedok na posilnenie a zoštíhlenie tela, ale pôsobí aj preventívne proti bolestiam chrbtice a tiež proti osteoporóze.

Pilates_online

Pán Joseph Pilates tvrdil, že po 10 hodinách sa budete cítiť lepšie, po 20 hodinách tak budete aj vyzerať a po 30 hodinách získate úplne nové telo.

Predpoklad takejto zmeny je pravidelné cvičenie pod vedením skúsenej lektorky, ktorá zostaví lekciu tak, aby ste si precvičili celé telo cvikmi, ktoré nepreťažujú kĺby a zároveň posilnia oslabené svaly a uvoľnia tie preťažené. Vaše telo sa natiahne a posilní a zdokonalíte vnímanie vlastného tela. Cvičenie Pilatesu je vhodné nielen ako prostriedok na posilnenie a zoštíhlenie tela, ale pôsobí aj preventívne proti bolestiam chrbtice a tiež proti osteoporóze. Pilatesove dýchacie techniky zároveň uvoľňujú stres a upokojujú myseľ.  
Ideálne je, ak zaradíte cvičenie do svojho programu aspoň 2x týždenne. Cvičiť pravidelne môžete aj doma, s kvalitnými video kurzami alebo online lekciami. Z našich skúseností sú online lekcie plné vzájomnej podpory, ale aj zábavy a radosti zo spoločného zdieľania. 

Nezabúdajte na to, že vďaka Pilatesu sa naučíte správne pohybovať aj vtedy, keď necvičíte. 
 


 

publikované: 02. 11. 2020

Naše webové stránky používajú cookies a uchovávajú Vašu IP adresu. Viac informácií nájdete tu.